Ergotherapie

Ergotherapie Roosendaal

Ergotherapie 

Veel mensen hebben gezondheidsklachten, maar nemen hun toevlucht tot huismiddeltjes als ze deze niet aan het werk krijgen. Maar dit kan frustrerend en zelfs gevaarlijk zijn. In feite werkt het lichaam op een gegeven moment door je te laten weten dat er iets niet klopt. Maar als je niet met je lichaam kunt communiceren, kun je het uiteindelijk alleen maar erger maken. Ergotherapeuten helpen u hierbij door u te leren vroege waarschuwingssignalen te herkennen en op te vangen, ook als u het advies van uw arts niet kunt opvolgen.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende gezondheidsklachten die ergotherapeuten kunnen helpen:

Lichamelijke beperkingen – Als u beperkingen ervaart op het werk of door een blessure, heeft dit waarschijnlijk te maken met uw beroep. Niet alle activiteiten zijn geschikt voor mensen met allemaal dezelfde lichamelijke beperkingen. Daarom zullen ergotherapeuten u helpen te bepalen welke activiteiten u gelukkig maken en welke u misschien uit uw routine wilt schrappen. Dit kan een groot verschil maken voor uw fysieke en mentale herstel.

Arbeidsongeschiktheidsproblemen – Als u niet in staat bent om te werken vanwege schouderpijn, heupproblemen of artritis, kan ergotherapie u hierbij helpen. Het kan u ook helpen om u aan te passen aan de veranderde eisen die aan uw lichaam worden gesteld door verschillende moderne activiteiten. Niet alle activiteiten zijn toegankelijk, tenzij u uw bovenlichaam kunt gebruiken op een manier die uw dagelijkse en gebruikelijke activiteiten in beslag neemt.

leeftijdsgerelateerde problemen – De risico's van lichaamsbeweging zijn verhoogd bij een oudere persoon. Dit komt door het verschil in de snelheid van veroudering en de lichaamsbouw. Het is vaak niet mogelijk voor een bejaarde om het tempo van het dagelijkse leven bij te houden, wat een onderdeel is van het voordelige proces van sporten. Ergotherapie kan u helpen zich aan deze veranderingen aan te passen en uw prestaties te verbeteren. Door op de juiste manier te sporten, kunt u zich ook beter voelen, omdat het fysieke activiteit afdwingt, wat de stemming verbetert en stress verlicht.

kosten – Diverse soorten ergotherapeutische behandelingen kunnen geheel of gedeeltelijk door de cliënt worden vergoed. De kosten zijn voornamelijk afhankelijk van het soort behandeling en de duur van de behandeling. De voordelen kunnen worden geschat door de kosten van de verstrekte behandelingen bij elkaar op te tellen. Ergotherapeuten raden hun cliënten daarom aan gebruik te maken van de mogelijkheid om hun werkelijke kosten voor cliënten te beoordelen en te zorgen voor een maximale vergoeding zodat zij hun familie kunnen verzorgen.

Er kunnen verschillende ergotherapeutische technieken worden toegepast. Elke techniek is gericht op het oplossen van het probleem dat voortkomt uit de psychische of fysieke handicap van de patiënt. Dit betekent dat u van de handicap afkomt door u te helpen de controle over de lichaamsbewegingen terug te krijgen. Zo helpen ergotherapeuten hun cliënten om hun vaardigheden te verbeteren na hun verwondingen en handicaps. Ze kunnen individuen ook helpen hun houding te verbeteren door hen te helpen de ondersteuning van de lichaamsstructuren te verbeteren door de gewrichten, romp en ledematen te ondersteunen. Er zijn verschillende soorten ergotherapie beschikbaar en elk van deze richt zich op een bepaald deel van het lichaam. Enkele van de technieken die mensen helpen herstellen van verwondingen zijn fysiotherapie, spinale decompressie, elektrische kraakbeenstimulatie, proprioceptieve neuromusculaire facilitatie, mentholtherapie, en de fysiotherapie van fracturen. Patiënten met neurologische en orthopedische aandoeningen ondergaan ook ergotherapie, waaronder behandelingen zoals beroepsspasmen, neurologisch pijnsyndroom, heupgewrichtpijnsyndroom en fysiotherapietechnieken.